Danske flagdage 2018

Flagdage 2018

I Danmark har vi en lang række dage i løbet af året, hvor vi flager for at markere vigtige begivenheder historien, samt vigtige personer for vores monarki. Disse dage kaldes flagdage. Herunder har vi samlet flagdage for 2018.

I løbet af 2018 er der 20 officielle flagdage, der er blevet nedskrevet af justitsministereiet som flagdage.

6. februarHendes Kongelige Højhed Prinsesse Maries fødselsdagVi fejrer og flager for Prinsesse Marie den 6. februar. Hun er føft i Frankrig i 1976 og er gift med Prins Joachim.

Dato Anledning Beskrivelse
1. januar  Nytårsdag Nytårsdag er en markering af det nye år der kommer og markeres med fest fra den 31. december til den 1. januar.
     
5. februar Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Marys fødselsdag Kronprinsesse Mary, der er gift med Kronprins Frederik er født d. 5. februar 1972 i Australien. Vi fejrer hende med en flagdag d. 5. februar.
     
30. marts Langfredag. Der flages på halv stang hele dagen Langredag er fredagen før påsle og falder efter skærtorsdag. Det er dagen hvor vi markerer Jesus Kristus død på korset ifølge den kristne tradition.
     
1. april Påskedag Påskedag er dagen hvor hvor kvinderne opdager at Jesus er væk fra sin grav. Dagen har ingen bibelsk betysning.
     
9. april Besættelsesdagen. Der flages på halv stang til kl. 12:00, herefter på hel stang 9. april er dagen hvor tyskerne besatte flere lande i 1940, herunder Norge og ikke mindst Danmark. Derfor flager vi også på halv indtil kl 12.
     
16. april Hendes Majestæt Dronningens fødselsdag Dronning Margrethe er Danmarks regent og fejres hvert år på hendes fødselsdag d. 16. april. Dronningen blev født i 1940.
     
29. april Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benediktes fødselsdag Prinsesse Benedikte er en Dansk prinsesse og søster til vores regent Dronning Margrethe. Prinsesse benedikte er født i 1944.
     
5. maj Befrielsesdagen 5. Maj markerer Danmarks befrielse i 1945 fra den tyske besættelse.
     
10. maj Kristi Himmelfartsdag Kristi himmelfarstsdag som vi markerer d. 10. maj er fejringen af dagen 40 dage efter Jesus opstandelse.
     
20. maj Pinsedag Pinsedag er dagen i pinsen hvor kristne mindes, at helligånden kom til jesus diciple.
     
26. maj Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederiks fødselsdag 26. Maj fejrer vi Kronprins Frederiks fødselsdag. Kronprins Frederik er den ældste søn af Dronning Margrethe og han er født i 1968.
     
5. juni Grundlovsdag. D. 5. Juni fejrer vi inddførelsen af den første Danske grundlov der blev indført i 1849 på denne dag. Det ses ligeledes som en fejring af det Danske demokrati.
     
7. juni Hans Kongelige Højhed Prins Joachims fødselsdag. prins Joachim er den 2. søn af Dronnng Margrethe. Vi fejrer d. 7. juni hans fødselsdag. Han blev født i 1969.
15. juni Valdemarsdag Valdemarsdag er fejringen af den dag i år 1219, hvor Dannebrog, det Danske flag ifølge sagnet faldt ned fra himmelen og blev vores officielle falg.
     
15. juni Genforeningsdag Genforeningsdagen der falder samme dag som Valdemarsdag er dagen med den officielle overdragelse af Nordslesvig til Danmark.
     
21. juni Grønlands nationaldag. Der flages med det grønlandske flag Erfalasorput (Køb det her) 21. juni fejres Grøndlands nationaldag, hvor der er aktiviteter over hele Grøndland for at fejre dagen. Dagen er samtidig årets længste dag.
     
29. juli Færøernes nationale festdag, Olai Dag. Der flages med det færøske flag Merkið. (Køb det her)  Færøernes Nationaldag d. 29. Juli der også kaldes Olai dag, er en fejring af foreningen imellem politik og kristendom af den Norske konge Olav.
     
5. september Danmarks udsendte. 5. September er dagen hvor vi som nation flager for Danmarks udsendte. Vi flager for alle der har været udsendt tilbage fra 1948.
     
25. december Juledag. Juledag er ifølge den traditionen i den kristne tro, Jesus' fødselsdag. I de fleste lande er det denne dag man fejrer julen.
     

Har du brug for et nyt flag, så kan du finde det hos vores partner Flagshoppen, der har flag fra hele verden. en vigtigst af alt, så kan du købe et Dannebrog flag i alle størrelser og til alle anledninger.

Vi håber i kunne bruge denne liste over årets flagdage, hvem ved, måske er der en dag på listen, der er værd at fejre for jer.