Sådan dækker du dit festbord

Sådan dækker du dit festbord

Dit store festmåltid vil blive endnu mere mindeværdigt, hvis du mestrer kunsten at sammensætte et festligt bord og en imponerende borddækning, der matcher dine høje forventninger og har potentiale til at forbløffe dine gæster med årtiets festoplevelse. Der er en betydelig æstetisk dimension i at dække et smukt bord, der ikke blot indeholder de nødvendige elementer, men også formår at imponere dine gæster og efterlade et varigt indtryk af en uforglemmelig fest.

Selskabslokaler.dk har vi udarbejdet en liste med de 10 mest afgørende detaljer, der kan bidrage til at skabe den helt rette stemning for dit festbord.

Vores liste inkluderer følgende aspekter:

1. Bordopstilling:

Giv nøje overvejelse til hvordan du arrangerer dine borde, så det passer til festens karakter. Er det en formel begivenhed eller en mere afslappet sammenkomst, hvor gæsterne står og nyder snacks fremfor en traditionel middag? Tænk over bordopstillingen i forhold til traditionelle højbord, runde eller kvadratiske festborde, eller måske en kombination af forskellige bordtyper.

2. Bordplan:

Få din bordplan på plads i god tid, så du kan fokusere på de øvrige detaljer i festen. Bordplanen giver dig mulighed for at påvirke, hvilke gæster der får mulighed for at mødes og interagere med hinanden. Overvej om du vil placere festens singler sammen eller om du vil blande gæsterne fra forskellige familier, især ved begivenheder som bryllupper.

3. Tema:

Hvis du har valgt et tema for din fest, så lad det afspejles i både borddækning og bordpynt. Der er utallige sjove temaer at vælge imellem, uanset om det er en bryllupsfest, fødselsdag eller en anden anledning. Et tema kan tilføre din fest en ekstra dimension og skabe ekstra sjov og underholdning for dine gæster. For inspiration kan du læse vores ultimative guide til valg af tema til din temafest her.

Læs også: Guiden til dit tema arrangement

4. Opdækning:

Når det kommer til opdækning, er der nogle grundlæggende retningslinjer at følge:

  • Placer gaflen til venstre for tallerkenen.
  • Læg kniv og suppeske til højre for tallerkenen med skeen yderst.
  • Kagegaflen skal placeres over tallerkenen med skaftet vendende til venstre, mens skeen skal have skaftet til højre.
  • Glassene anbringes ved bordet, så vandglasset står ud for knivspidsen, og vinglassene er placeret i rækkefølge efter, hvornår vinen skal nydes.

5. Bordplads:

Sørg for tilstrækkelig bordplads, da en vellykket borddækning kræver mindst 60 cm plads til hver kuvert.

6. Serviettens:

Plads Servietten kan foldes elegant og lægges enten på tallerkenen eller på brødtallerkenen til venstre.

7. Servering:

Når du serverer måltider, bør færdige anretninger præsenteres for gæsterne fra højre, mens retter fra fade serveres fra venstre. Drikkevarer skænkes fra højre, og brugte tallerkener og bestik fjernes også fra højre.

Uanset om du vælger at afholde dit arrangement i et selskabslokale med professionel betjening eller selv står for arrangementet, kan ovenstående retningslinjer være en værdifuld reference. Disse regler for god opførsel og etikette ved bordet, inspireret af Emma Gad, er især relevante, når du dækker bord og deltager i festlighederne.

Vi håber, at denne guide har været til hjælp i forberedelsen af din borddækning og begivenhed, så du kan nyde en mindeværdig aften sammen med de personer, der betyder mest for dig.

Du kan altid finde det perfekte lokale til din næste begivenhed ved at besøge vores hjemmeside her.

Du kan også bruge nedenstående links til at fortsætte din søgning:

Du kan også se alle ledige lokaler til leje på Lokalebasen.